Kolik mi? O da ne?!

Başlıktan da anlaşılacağı üzere Lina Ece kolik olmuştu :(  Bebeklerde uzun süren ve susturulamaz ağlama krizlerine kolik denir. Bebeklerin ağlaması tabii ki normal. Konuşamıyor, yürüyemiyor, istediği herhangi bir şeye erişimi çok kısıtlı. Fakat bebeğin için "Etinden et koparılmışçasına ağlıyor." diyorsan, bebeğinin kolik olma ihtimali çok yüksek. Lina Ece’nin 25 günlükken başlamıştı kolik krizleri.Akşam 19:00 da başlayıp 22:00 da bitiyordu. Kolik neden olur derseniz henüz nedeni tam olarak açıklanamıyormuş. Ama kesinlikle kolik olan bebek hasta bebek demek değildir. Kolik çok sağlıklı bebeklerde de görülebilen bir rahatsızlık. Bizim kolik ile mücadelemiz Lina Ece 3 aylık olana da kadar devam etti. Kriz saatlerinde onu sakinleştirebilecek herhangi birşey maalesef yoktu.. 
Hep derler ya süpürge sesi açın, saç kurutma makinasını çalıştırın diye işte onların hiç biri bizde işe yaramadı. Hem kendisi ağlamaktan yoruluyor hem de onu susturmaya çalışmaktan biz yoruluyorduk ve Fatih’le dönüşümlü susturma çabaları gösteriyorduk. Neyse ki Fatih’te herşeyde yardımcı olmaya çalıştı da o günleri kolaylıkla atlatabildik. Geceleri emmek için uyandığında altını değiştirip emzirip hep Fatih’e verirdim Lina Ece’yi uyutması için çünkü gece uyandığında büyük bir inatla uyumak istemiyordu ve benimde uyuyup dinlenmem gerekiyordu. 3 ay boyunca kolik krizleriyle ilaçsız bir şekilde mücadele ettik. Gün içinde rezene ya da papatya çayı içiriyordum (doktorumuzun tavsiyesi ile) sakin kalmasına ve dinlenmesine yardımcı oluyordu. Biz bitki çayının bir zararını görmedik aksine çok faydasını gördük, iyi ki bu konu da doktorumuzu dinlemişiz diyorum hala.
Kolik krizleri 2. Ayın ortalarında azalma göstermeye başlamıştı, mesela hergün değilde birer gün aralıklı olmaya başlamıştı. O dönemlerde RELAX MELODİES diye bir uygulama keşfettim ve orada ki rahatlatıcı sesler sayesinde Lina Ece daha hızlı sakinleşmeye başlamıştı. 
Son olarak şunu belirteyim, evet kolikli bebek çok zor ve yorucu ama eşinizden ya da herhangi birinden yardım görürseniz bir anne olarak o dönemi daha rahat atlatırsınız. Ve olmazsa olmazımız bol sabır..



0 yorum:

Yorum Gönder